Всеки ден в пекарни „Слънце Луна” приготвяме над 15 вида пълнозърнест хляб. Използваме прясно смляно на каменна мелница брашно. Хлябът месим на ръка и с любов. Не използваме изкуствени набухватели, а квас – древна традиция, забравена в нашето забързано ежедневие, която възраждаме всеки път, за да бъде хлябът и днес истински, добър и насъщен.
Използваме висококачествени и древни сортове зърнени култури като лимец, спелта, камут, ръж, оланд, банкути и др., които са отгледани с много любов и по естествен, органичен начин. „Слънце Луна” работи предимно с малки локални производители от целия свят и от България. Помагаме на българските фермери с намирането на древни нехибридни сортове зърна.
Желанието да ви предложим вкусни и полезни печива не се изчерпва само с хляба от пекарните. В „Слънце Луна” приготвяме над 25 вида здравословни сладкиши. За тях също използваме пълнозърнесто брашно, подслаждаме единствено с кафява захар, мед, агаве, стевия или кленов сироп. Предлагаме голямо разнообразие от веган, сурови и безглутенови десерти.


Що е то квас? Естествената ферментация на тестото.

Спомняш ли си неповторимия вкус и аромат на прясно изпечен хляб от детството? Хляб, замесен от човешка ръка бавно, търпеливо и с любов. Нашите баби са месили хляба с квас, а това е просто брашно, вода и бактериите, обитаващи въздуха и зърното. Хлябът с квас не мухлясва, добре съхранен може да се консумира седмица и повече след изпичането му. Неговата структура е здрава и не се рони. Не нарушава естествената флора на стомаха, напротив - укрепва я и я регулира. Такива ставаме и ние когато го ядем - здрави, силни и щастливи.

Сега вече може да си поръчате за вкъщи и онлайн от нашия хляб и невероятно вкусните курабийки  - тук!